Kapcsolat: tothg@citysound.hu  
MODELL SZERVIZ

Főként TT méretű vasútmodellek javítása, felújítása, átalakítása, digitalizálása

            FŐOLDAL | GŐZMOZDONYOK | DÍZELMOZDONYOK | VILLANYMOZDONYOK | SZEMÉLYKOCSIK | TEHERKOCSIK
 


 

Mivel az évek során igen sokszor vehettem kézbe a gyűjteményem darabjait, sőt a tesztek írásakor minden esetben szét is szedtem azokat, ezért nagyobb rálátásom lett a járművek belvilágára. Ez kiegészült több olyan alkatrész-beszerzéssel, ahol akár egész műhelyek szerszám- és anyagellátását sikerült megszereznem, így rengeteg régi, de mégis gyári új, illetve mostani gyártású alkatrészem lett. Kezdetben ezeket más barkácsolóknak adtam, de több olyan igény is érkezett, hogy javítsam meg én az érdeklődő modelljét. Lévén, hogy elektronikai műszerész-technikusi végzettségem is van, több évig elektroakusztikával, híradástechnikai berendezésekkel foglalkoztam, így bizton állítom, hogy nem ijedek meg egy pákától, vagy pár smd alkatrésztől. Így történhetett az, hogy mára több modell is várja sorát a műhelyben, hogy szépen megújuljon, átalakuljon, vagy netán digitalizálódjon.

Közvetlen kapcsolatban állok a Tillig és a Roco alkatrészraktáraival, így minden ma kapható modellhez be tudom szerezni a szükséges elemeket, amennyiben az raktáron van. Régi, Zeuke, Bttb modellek esetében is még van raktárkészlet, úgyhogy ezeksem szenvedhetnek hiányt.

A digitális technika kihívásai engem sem hagyhattak hidegen, ezért folyamatosan bővítem ismereteimet a régi és új mozdonyok digitalizálása terén. Szinte minden típusú, a TT méretben használható dekódert be tudok szerezni és be tudom építeni, még a régebbi, nem előkészített modellekbe is. 

 

 

Akár a reménytelennek tűnő esetekben is akadhat megoldás, ezért nem szabad csüggedni. Egy-egy javítása költsége minden esetben a még értlemes és megfizethető szinten kell, hogy maradjon. Természetes, hogy a probléma feltárása után egyeztetek a megrendelővel és csakis a jóváhagyása után kezdődhet a javítás.

 

 

A digitalizálás lehet nagyon egyszerű is, de adódhatnak komplikációk. Az előkészített modellek esetében nem lehet gond, de ahol kábelezni kell, ott bizony töprengeni kell a helyes megoldáson. Nos erre is vannak példák, ha valakinek nem megy, akkor keressen meg bizalommal. 

 

 

Modellek átalakítása, felújítása terén is gyűlnek a tapasztalatok. Modellező társaktól magas minőségű kiegészítőket lehet rendelni, ezek festése, feldolgozása már csak idő kérdése.

 

 

tothg@citysound.hu